Proeflokaal Gorissen

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever

Pascal & Shirley Gorissen

Naar de website

Proeflokaal Gorissen

Het begon in 1928 op de Rumpenerstraat, de Wilhelminazaal, beter bekend als café Claessen. In 1931 verhuisde Hein naar de Kerkstraat 39 (nu Zeeman). Daarnaast exploiteerde hij nog uitgaanscentrum “Edenpark” tot 1943.

In 1947 nam hij zijn intrek in het huidige pand, aan de Kerkstraat 49-51. Dit horecabedrijf kreeg de naam “Café Monopole Gorissen“. Toen heeft niemand kunnen vermoeden dat dit bedrijf zou uitgroeien tot een begrip in de Oostelijke Mijnstreek. Zeer zeker toen zoon Jo Gorissen met zijn echtgenote Leny de zaak van Hein Gorissen hadden overgenomen. Vele bekende orkesten en Limburgse artiesten vonden in die jaren hun weg naar wat “Dancing Gorissen” werd genoemd. Ook diverse verenigingen vonden hier hun thuis als clublokaal en dat is nu nog steeds zo.

Inmiddels heeft de derde generatie Gorissen zijn intrede gedaan. Heette het bedrijf van 1928 t/m 1957 “café Hein Gorissen”, in 1957 t/m 1995 was het “Dancing Gorissen” en begin 1996 werd het “Eet & Livecafé Gorissen” en de laatste jaren staan we bekend onder de naam ‘Proeflokaal Gorissen’

Scroll naar boven