Harmonie De Bazuin

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever

Rodney van Leusden

Naar de website

Geleverde diensten

Harmonie De Bazuin

De Christelijke harmonie De Bazuin werd in 1929 opgericht als fanfare door de heren Niemeijer, ten Cate, van Oosten en Eisinga, die vanuit de veenkoloniën naar Limburg waren gekomen om in de mijnen te werken. Het moest een vereniging worden met een eigen gezicht binnen de vele harmonieën en fanfares die Limburg telde. Zo ontstond de Bazuin met haar eigen principes en statuten, waarin onder meer vermeld werd dat repetities en bestuursvergaderingen met gebed geopend moesten worden.

Rond de oorlogsjaren werd de Bazuin omgevormd tot harmonie. Een harmonie met inmiddels ook een drumband die vanaf het begin tot op heden de koninginnedagvieringen in Treebeek opluisterde. Ook nam de Bazuin deel aan concoursen en concerten.

Door de mijnsluiting trokken veel leden uit Limburg weg. Dit had z’n weerslag op de vereniging doch deze krabbelde uit het dal en nieuwe successen werden behaald. De dirigenten A. Niemeijer, Boersma, Hoefnagels, L. Simons, L. Wolfs en N. Dijkstra zorgden telkens dat de vereniging nieuw impulsen kreeg en haar muzikaliteiten konden laten horen. De laatste keer dat de harmonie deelnam aan een concours, was in 2009 o.l.v. N. Dijkstra waarin zij uitkwam in de 2e afdeling en een 1e prijs haalde met promotie.

Sinds 2012 staat de harmonie onder leiding van dirigent Jos Kuipers.

Scroll naar boven