Reanimatie Estafette

Reanimatie Estafette

Voor Reanimatie Estafette Limburg hebben wij een mooie website mogen bouwen. De website is heel informatief geworden, met informatie over de leden, en zo ook genoeg nieuws en artikelen. Ook deze website is gemaakt door ons, 12Websites!

Project Details

Opdrachtgever

Jack van Oppen

Website

Geleverde diensten

OVER DE OPDRACHTGEVER

DIT IS DE REANIMATIE-ESTAFETTE!

Op de dag van de reanimatie-estafette reanimeren elk halfuur 12 teams van vijf personen op oefenpoppen. De teams zijn wisselend van samenstelling. Elk team wordt bemand door een burger, een volksvertegenwoordiger of bestuurder, twee leerlingen, een student geneeskunde en een docent of professionele hulpverlener (ambulancehulpverlener, politie, brandweer of (huis)arts). Na een uur wordt de reanimatie overgenomen door nieuwe teams.

Naast het reanimeren wordt op deze dag ook veel aandacht geschonken aan het werk van professionele hulporganisaties/-verleners (artsen, verpleegkundigen, brandweer, politie), hartveiligheid en gezonde leefstijl.
Er zullen voorlichtingsactiviteiten plaatsvinden zoals colleges over de werking van het hart en de achtergronden van reanimatie en gezonde leefstijl. Ook wordt er een informatiemarkt ingericht, waar o.a. de mogelijkheid wordt geboden om een healthcheck te doen door de bloeddruk te laten meten, bloedsuiker en cholesterol te laten prikken en testen te doen op het gebied van uithoudingsvermogen en longcapaciteit, alsmede overgewicht.

 

DOELSTELLING VAN DE STICHTING REANIMATIE-ESTAFETTE LIMBURG

De doelstelling van de stichting is om aandacht te vragen voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen en om zoveel mogelijk leerlingen reanimatieonderwijs te geven zodat reanimeren op langere termijn gewaarborgd wordt en reanimatieoproepnetwerken voldoende gevuld kunnen worden met vrijwilligers die het verschil kunnen maken tussen leven en dood.

Het is van groot belang dat ook jongeren een hartstilstand kunnen herkennen en leren reanimeren. Vanaf 14 jaar zijn jongeren fysiek en mentaal in staat om te reanimeren en een AED te gebruiken. Stichting reanimatie-estafette stimuleert daarom reanimatieonderwijs op de middelbare school en organiseert jaarlijks op een school in het voortgezet onderwijs de reanimatie-estafette.

Websites

Wij bouwen onze websites op basis van het WordPress platform. We voorzien de de website van page builder Elementor zodat je jouw website gemakkelijk zelf kunt onderhouden en beheren

Webshops

Als fundering voor de webwinkels die wij bouwen gebruiken we WooCommerce. Hiermee realiseren we op maat gesneden online winkels met een uitgebreide en degelijke backoffice.

Webhosting

Een mooie en goed functionerende website of webwinkel vereist top kwaliteit domein-, e-mail en webhosting. Bij 12websites kun je op aan van zorgeloze dienstverlening en technische ondersteuning.